Cultural Initiatives in Russia

New Cultural Initiatives in Russia and their Chances to Succeed.

Maanantaina 13.3. klo 19 Kansallisteatterin Lavaklubilla, Läntinen teatterikuja 1, Helsinki

Taloust.toht. Marina Andrejkina Moskovasta kertoo, miten uudet, valtakulttuuria haastavat hankkeet selviävät Venäjällä. Minkälaisia vaihtoehtoisia teattereita, museohankkeita ja opiskelijoiden rohkeita avauksia on olemassa, mistä hankitaan rahoitus, miten ne löytävät yleisönsä? Miten valtio niitä tukee ja miten yksityinen raha, sponsorit ja mesenaatit, osallistuvat kulttuurin rahoitukseen? Miten voi kansainvälinen yhteistyö tänään?

Marina Andrejkina pitää luentonsa englanniksi. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Linkki tapahtumaan FACEBOOKISSA

Marina Andrejkina on Venäjän tunnetuimpia tekijänoikeusasiantuntijoita. Hän on teatterikorkeakoulu RATI-GITISin tuottaja- ja managerilinjan dosentti sekä Venäjän duuman immateriaalioikeuksien suojaa valmistelevan lainsäädäntökomitean jäsen. Andrejkina on toiminut myös tuottajana ja viimeksi Moskovan Elektroteatr Stanislavskin johtajana vuosina 2013-2015.

 

 

Luentosarja Venäjän kulttuuri – taustaa ja tätä päivää

Kansainväliseen kulttuurivaihtoon erikoistunut Adelfa Agencyn toteuttama yleisöluentosarja välittää kuvaa tämän päivän venäläisestä kulttuurista, mutta käy myös läpi historiaa. Kulttuuri käsitetään laajasti osana yhteiskunnallista kehitystä ja toimintaa. Tavoitteena on kiinnostava, venäläiseen kulttuuriin perehtyneiden kansainvälisten luennoitsijoiden pitämä luentokokonaisuus, johon liitetään keskustelutilaisuuksia, työpajoja, konsertteja ja näyttelyitä. Hanke on saanut tukea Suomen opetus- ja kulttuuriministeriön taiteen ja kulttuurin Venäjä-ohjelmasta sekä Koneen säätiöltä.


On Monday, 13th March at 7 pm Marina Andreykina (Ph.D. in Economics), Moscow, is giving a lecture on New Cultural Initiatives in Russia and their Chances to Succeed at the Finnish National Theatre´s Lavaklubi. She will be lecturing in English.