Suomalaiset näytelmät venäjäksi

Adelfa Agencyn kokoama ja toimittama Suomalaisen nykynäytelmän antologia valmistui toukokuun 2016 alussa. Kustantajana on maineikas moskovalainen NLO-kustantamo. Kirja sisältää näytelmät:

Tomas Jansson, Bunden, venäjännös Maria Ljudkovskaja

Mika Myllyaho, Harmonia, venäjännös Evgenija Tinovitskaja

Sirkku Peltola, Mummun saappaassa soi fox, venäjännös Anna Sidorova ja Aleksandra Belikova

Sirkku Peltola, Ihmisellinen mies, venäjännös Anna Sidorova

Laura Ruohonen, Sotaturistit, venäjännös Aleksandra Belikova

Emilia Pöyhönen, Valitut, venäjännös Boris Sergejev

Saara Turunen, Puputyttö, venäjännös Kristina Salmela

Julkistamistilaisuus järjestetiin Pietarin Aleksandrinski-teatterin uuden näyttämön tiloissa 3.-5.6.2016 yhteistyössä Suomen Pietarin instituutin kanssa. Hanketta ovat tukeneet Suomen opetus- ja kulttuuriministeriö, TINFO, FILI ja Koneen säätiö sekä näytelmien oikeuksia valvovat Näytelmäkulma – Nordic Drama Corner Oy ja Agency North Ltd.

Kustantaja luonnehtii antologiaa seuraavasti:

«Kokoelma antaa venäläiselle lukijalle mahdollisuuden tutustua elävään ja monipuoliseen suomalaisen nykynäytelmän maailmaan. Suomella on oma oikeutettu, näkyvä paikkansa Euroopan 2000-luvun merkittävimpien teatterimaiden joukossa. Pienen pohjoisen maan näytelmäkirjailijoille on ominaista erityinen ironian ja tragedian yhdistäminen, pyrkimys teatterin sosiaalisen roolin uudelleen arviointiin ja tekstin näyttämöllisyyden esiin tuomiseen sekä tarttuminen nykyajan polttaviin ongelmiin. Venäläinen lukija löytää teoksesta syvällisesti mietittyjä malleja venäläiselle teatterille tunnusomaisen pienen ihmisen ongelmien ja perheensisäisten ristiriitojen ratkaisuun.»

meloni2

poyhonen peltola

turunen3

poyhonen

turunen2

seminaari

turunen

ruohonen5

ruohonen4

ruohonen3

meloni

ruohonen2

peltola2

peltola

ruohonen